Uitreiking van de Fund Awards 2022

Het team van Fund Seminar organiseert samen met partner Infront de uitreiking van de Fund Awards. De uitreiking van de Fund Awards vinden ieder jaar plaats in mei.
De Fund Awards zullen worden toegekend aan individuele fondsen en fondshuizen op basis van de bekende Diamond Rating van Infront, rechtsopvolger van vwd. Voorafgaand aan de uitreiking van de Fund Awards verzorgt het team van Fund Seminar een informatief programma met onder meer een keynote.

Fund Seminar zou Fund Seminar niet zijn als we niet zorg zouden dragen voor een informatief en inspirerend event waar professionals in vermogensbeheer in de gelegenheid zijn elkaar te ontmoeten.

Tijdens de uitreiking van het jaar 2022 sprak Dr. Jürgen Vandenbroucke tijdens ‘de academische sessie’. Jürgen is niet alleen Executive Director bij de Belgische bank KBC, maar ook verbonden aan de Universiteit van Antwerpen als lector op het domein ‘Financial Engineering’. Vandenbroucke schreef de boeken: ‘Kapitaalbeschermde beleggingsproducten in mensentaal uitgelegd’ en ‘Mijn spaargeld. Goed beschermd!?’.

De middag wordt afgesloten met een borrel en gedurend worden de Infront Fund Awards uitgereikt aan vertegenwoordigers van de winnende fondshuizen.

De Diamond Rating

De Diamond Rating van Infront is 100% kwantitatief en kijkt uitsluitend naar de daadwerkelijke prestaties van een individueel fonds of een fondshuis. Meningen van analisten over een fonds spelen geen rol. De ‘rating’ maakt gebruik van de classificatie van de European Fund Classification Forum (EFCF), een werkgroep van de European Fund and Asset Management Association (EFAMA).

Er zijn voor de Diamond Rating vijf criteria:

  • Consistency, de prestaties van het fonds over de afgelopen twaalf maanden afgezet tegenover de voorgaande vijf jaar.
  • Performance, de totale ‘performance’ over de afgelopen vijf jaar.
  • Capital Preservation, de mate waarin een fonds presteert ten opzicht van een belegging met een gegarandeerd rendement.
  • Alpha, fondsprestatie op maandbasis afgezet tegen ‘peers’.
  • Risk, volatility over de afgelopen vijf jaar.

Onze partners in 2022

Fund Awards, een nieuw initiatief voor zelfstandige vermogensbeheerders, wordt mogelijk gemaakt door

Partner worden van de Fund Awards?