Institutional2021-10-06T14:31:30+00:00

Bij Fund Seminar richten we ons op het creëren van betekeninsvolle connecties. Al ruim tien jaar worden onze events bezocht door ‘wealth professionals’. Voor de keynotes gaven wij podium aan ‘leadership’ van instellingen als Euronext, Morningstar, KiFID, DUFAS, DNB en AFM. Daarnaast geven fondshuizen van naam en faam workshops, ondermeer: Lombard Odier IM, BlackRock, Vanguard, Rothschild & Co, Pictet AM, en BlackRock.

Dit jaar zijn we gestart met een extra serie workshops speciaal voor professionals in institutioneel beleggen. Vijf workshops met een 100% focus op ‘institutioneel’, parallel aan ons jaarlijkse evenement. Een forum om expertise op te doen en nieuwe zakelijke relaties te ontmoeten.

Naast de vijf workshops van 45 minuten, kunnen deelnemers aan de Institutional Track ook genieten van de keynote. Dit jaar was dat de nieuwe voorzitter van DSI, mevrouw Tanja Nagel. Alle bezoekers aan Fund Seminar waren welkom bij de plenaire wrap-up; een economenpanel met de Chief Economist van ABN AMRO, Sandra Phlippen, de Executive Director van J.P. Morgan Asset Management, Vincent Juvyns en Senior Strategist van ACTIAM, Corné van Zeijl.

Daarnaast sturen wij een maandelijkse nieuwsbrief met onderwerpen en inzichten die van belang zijn voor institutionele beleggers. Inschrijven voor deze nieuwsbrief kan hier.

Welkom bij Fund Seminar Institutional.

Programma Institutional 2021

08:30 – 09:30

Ontvangst & Registratie

09:30 – 10:15

Workshop ronde 1

LeadingMile/CEPRES

10:30 – 11:15

State Street SPDR ETF’s

De Toepassing van Obligatie ETF’s door Institutionele Beleggers

De ETF markt maakt een enorme groei door, waarbij ook traditionele obligatiebeleggers steeds vaker de toegevoegde waarde van obligatie ETF’s zien. Tijdens deze break-out sessie geven specialisten van State Street SPDR ETF’s je inzicht in de trends binnen de ETF markt. We gaan specifiek in op Fixed Income ETF’s en bespreken de handel en prijsvorming in volatiele markten. We sluiten de sessie af met 2 case studies over de implementatie van een transactie van $1 miljard in een ESG ETF en de toepassing van een ETF als liquiditeitsinstrument in de portefeuille.

11:30 – 12:15

Keynote

Tanja Nagel
Voorzitter Bestuur DSI

12:15 – 13:30

Lunch

13:30 – 14:15

Workshop ronde 3

Greenbonds

De markt voor green bonds is volwassen geworden. Wat heeft het ons gebracht en wat ligt er in het verschiet? Tijd om de balans op te maken rond impact, risk/returns en universum.

14:30 – 15:15

Workshop ronde 4

ACTIAM

15:30 – 16:15

Workshop ronde 5

How to improve momentum equity models with artificial intelligence (Hoe momentum aandelen modellen te optimaliseren met artificiële intelligentie)

Er wordt een kleine blik in de keuken gegeven van de kwantitatieve modellen van Chahine Capital. Daarnaast wordt er inzicht verschaft hoe artificiële intelligentie het momentum model heeft verbeterd, waar doorgaans momentum strategieën traag reageren op marktrotaties.

16:30 – 17:15

Panel

Het formele deel van de dag wordt afgesloten met een panelgesprek. Het panel bestaat uit Sandra Phlippen (ABN AMRO), Vincent Juvyns (J.P. Morgan Asset Management) en Corné van Zeijl (ACTIAM). Esther van Rijswijk (Econoom/journalist) is de moderator.

Panel

Esther van Rijswijk
Econoom/ Journalist

Panel

Sandra Phlippen
Chief Economist

Panel

Vincent Juvyns
Global Market Strategist

Panel

Corné van Zeijl
Senior Strategist

17:15

Borrel

Workshops 2021

Plenair podium 2021

Tanja Nagel
Voorzitter Bestuur
DSI

Sandra Phlippen
Chief Economist
ABN AMRO

Vincent Juvyns
Global Market Strategist
J.P. Morgan Asset Management

Corné van Zeijl
Senior Strategist
ACTIAM

Onze partners

Fund Seminar, hét jaarlijkse event voor zelfstandige vermogensbeheerders, wordt mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren.

Demo Rooms 2021

Gedurende de hele dag kunt u kennis maken met de innovaties van deze twee partners in hun eigen ruimte.

Schrijf u in voor Fund Seminar Institutional

Registreer nu voor deelname

Meld u aan voor de Institutional Nieuwsbrief

Inschrijven Institutional nieuwsbrief

Institutional Nieuws

Mirabaud appoints Anu Narula as partner  

January 5th, 2022|

The Switzerland-based financial group has appointed Anu Narula as an equity partner. Narula has worked at Mirabaud for almost ten years, is a part of the firm’s asset management executive committee, and heads global equities.   The firm, as of 1 January 2022, is making all

BEKIJK ALLE ARTIKELEN
Go to Top