Institutional2021-07-30T08:45:47+00:00

Bij Fund Seminar richten we ons op het creëren van betekeninsvolle connecties. Al ruim tien jaar worden onze events bezocht door ‘wealth professionals’. Voor de keynotes gaven wij podium aan ‘leadership’ van instellingen als Euronext, Morningstar, KiFID, DUFAS, DNB en AFM. Daarnaast geven fondshuizen van naam en faam workshops, ondermeer: Lombard Odier, BlackRock, Vanguard, Rothschild, Pictet, en Amundi.

Dit jaar starten we met een extra serie workshops speciaal voor professionals in institutioneel beleggen. Vijf workshops met een 100% focus op ‘institutioneel’, parallel aan ons jaarlijkse evenement. Een forum om expertise op te doen en nieuwe zakelijke relaties te ontmoeten.

Naast de vijf workshops van 45 minuten, kunnen deelnemers aan de Institutional Track ook genieten van de keynote. Dit jaar is dat de nieuwe voorzitter van DSI, mevrouw Tanja Nagel. Alle bezoekers aan Fund Seminar zijn welkom bij de plenaire wrap-up; een economenpanel met de Chief Economist van ABN AMRO, Sandra Phlippen, de Executive Director van J.P. Morgan Asset Management, Vincent Juvyns en Senior Strategist van ACTIAM, Corné van Zeijl.

In de aanloop naar het evenement op 30 september lanceren wij een maandelijkse nieuwsbrief met onderwerpen en inzichten die van belang zijn voor institutionele beleggers. Inschrijven voor deze nieuwsbrief kan hier.

Welkom bij Fund Seminar Institutional.

Programma Institutional 2021

08:30 – 09:30

Ontvangst & Registratie

09:30 – 10:15

Workshop ronde 1

LeadingMile/CEPRES

10:30 – 11:15

State Street Global Advisors Limited

Duurzaam dividendbeleggen met de SPDR Dividend Aristocrats ESG ETF’s

De Dividend Aristocrats ETF’s bestaan al meer dan 10 jaar en zijn een gevestigde naam in de beleggingswereld. Ze bieden een exposure naar bedrijven met een stabiele dividenduitkeringenbeleid over een bepaalde periode. Door deze combinatie van Dividendrendement + Kwaliteit zijn de SPDR Dividend Aristocrats uitgegroeid tot de grootste Dividend ETF’s in Europa, met ongeveer $7 miljard aan vermogen onder beheer. Vanwege het belang van ESG, zijn nu ook de SPDR Dividend Aristocrats ESG ETF’s gelanceerd. Meld je aan voor de break-out sessie en kom meer te weten over de opbouw van de SPDR Dividend Aristocrats ESG strategieën en de impact van de duurzaamheidscriteria op het dividendrendement en de performance.

11:30 – 12:15

Keynote

Tanja Nagel
Voorzitter Bestuur DSI

12:15 – 13:30

Lunch

13:30 – 14:15

Workshop ronde 3

Greenbonds

De markt voor green bonds is volwassen geworden. Wat heeft het ons gebracht en wat ligt er in het verschiet? Tijd om de balans op te maken rond impact, risk/returns en universum.

14:30 – 15:15

Workshop ronde 4

ACTIAM

15:30 – 16:15

Workshop ronde 5

How to improve momentum equity models with artificial intelligence (Hoe momentum aandelen modellen te optimaliseren met artificiële intelligentie)

Er wordt een kleine blik in de keuken gegeven van de kwantitatieve modellen van Chahine Capital. Daarnaast wordt er inzicht verschaft hoe artificiële intelligentie het momentum model heeft verbeterd, waar doorgaans momentum strategieën traag reageren op marktrotaties.

16:30 – 17:15

Panel

Het formele deel van de dag wordt afgesloten met een panelgesprek. Het panel bestaat uit Sandra Phlippen (ABN AMRO), Vincent Juvyns (J.P. Morgan Asset Management) en Corné van Zeijl (ACTIAM). Esther van Rijswijk (Econoom/journalist) is de moderator.

Panel

Esther van Rijswijk
Econoom/ Journalist

Panel

Sandra Phlippen
Chief Economist

Panel

Vincent Juvyns
Global Market Strategist

Panel

Corné van Zeijl
Senior Strategist

17:15

Borrel

Workshops 2021

Plenair podium 2021

Tanja Nagel
Voorzitter Bestuur
DSI

Sandra Phlippen
Chief Economist
ABN AMRO

Vincent Juvyns
Global Market Strategist
J.P. Morgan Asset Management

Corné van Zeijl
Senior Strategist
ACTIAM

Onze partners

Fund Seminar, hét jaarlijkse event voor zelfstandige vermogensbeheerders, wordt mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren.

Demo Rooms 2021

Gedurende de hele dag kunt u kennis maken met de innovaties van deze twee partners in hun eigen ruimte.

Schrijf u in voor Fund Seminar Institutional

Registreer nu voor deelname

Meld u aan voor de Institutional Nieuwsbrief

Inschrijven Institutional nieuwsbrief

Institutional Nieuws

Launch of crypto trading platform for institutional investors

July 6th, 2021|

Interdeal broker TP ICAP, who leads the initiative, hopes the platform will confirm that traditional financial institutions are beginning to acknowledge cryptocurrencies as relevant investment options for their customers. Clients are already being onboarded to

Prequin creates new ESG role, appoints head

July 6th, 2021|

The alternative assets data provider created the new ESG head role and appointed Jaclyn Bouchard to fulfil the position. Bouchard will expand the firm’s work to provide high quality ESG data to private markets at

Peak Re appoints new senior VP Europe for Swiss arm

July 6th, 2021|

Karlheinz Render will take the position at Peak Re AG as of 1 August 2021. Render is taking over from Emmanuel Thommen, who is retiring, and will be responsible for developing the reinsurer’s European market

BEKIJK ALLE ARTIKELEN
Go to Top