Dominique Schillings en Tim Priester zijn de nieuwe versterkingen voor het vastgoedteam van Aberdeen Standard Investments (ASI). Schillings en Priester zijn aangesteld als senior portefeuillemanager en transactiemanager.

Priester (31) komt over van BNP Paribas, waar hij werkzaam was als consultant Financial Advisory. Hij heeft zijn sporen tevens verdiend in commercieel vastgoed. Priester wordt bij ASI verantwoordelijk voor alle aan- en verkopen van vastgoed in Nederland.

Schillings (37) komt van Primevest Capital Partners en werkte eerder bij NS Vastgoed. Zij wordt de senior portfoliomanager van met name de Standard Life fondsen.

De aanstellingen zijn gedaan in het kader van de groei van de vastgoedportefeuille en het beheerd vermogen (600 miljoen euro) bij deze tak van ASI in Nederland. Dit bedrag zal mede door toekomstige acquisities en een aantal nog op te leveren projecten dit jaar nog verder toenemen.

Hennie Houtveen, Head of Portfolio Management & Transactions in Nederland: “Met de komst van Ties en Dominique is ons team op sterkte. We kunnen hierdoor nog beter inspelen op de gewenste groei van onze fondsen en mandaten in Nederland. In 2018 hebben we acht succesvolle acquisities gedaan in logistiek en kantoren en is de portefeuille toegenomen met ongeveer 210 miljoen euro. Voor 2019 ligt de focus op core logistiek, woningen en binnenstedelijke kantoren.”