ABN Amro lanceert een nieuw leenplatform voor Nederlandse middelgrote bedrijven en institutionele beleggers. Aymz richt zich in eerste instantie op bedrijven in de vastgoedsector met een kredietbehoefte tussen de 5 en 30 miljoen euro. 

 

Het digitale platform Aymz is opgezet in samenwerking met Bishopsfield Capital Partners en brengt vraag en aanbod bij elkaar: bedrijven maken via ABN Amro hun kredietbehoefte op het platform kenbaar en beleggers geven aan tegen welke rente en voorwaarden zij willen financieren. 

Daarmee ontstaat een aanvullende financieringsbron voor middelgrote bedrijven waardoor zij beter in staat zijn de financiering te verkrijgen die ze nodig hebben. 

Aymz richt zich in eerste instantie op bedrijven in de vastgoedsector met een kredietbehoefte tussen de 5 en 30 miljoen euro. In eerste instantie richt het platform zich uitsluitend op de vastgoedsector. Later volgen andere sectoren, zoals mogelijk gezondheidszorg, transport en het agrarisch bedrijf. 

ABN Amro krijgt een belang van 51 procent in Aymz, Bishopfield de resterende 49 procent. Aymz verwacht tot de zomer van 2022 in totaal een bedrag tussen 50 miljoen en 80 miljoen euro weg te kunen zetten.