Om te groeien in de België en Luxemburg heeft blanco Koen Vanderhoydonk aangesteld als CEO Benelux. Blanco biedt vermogensbeheerders en banken focus op hun kerntaken door middel van nieuwe technologie. De aanstelling van Koen Vanderhoydonk volgt op de recente investering door Volta Ventures en KBC Start it Fund die de verdere groei in België en Luxemburg mogelijk maakt.

Koen Vanderhoydonk is een bekwaam financieel expert met meer dan 15 jaar ervaring in de succesvolle ontwikkeling van business-to-business financials. Zo werkte hij voor Euroclear waar hij diverse functies bekleedde onder andere als hoofd accountmanagement in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europa en hoofd internationale marketing. Ook heeft Koen een belangrijke rol gespeeld in de digitale transformatie en de innovatieve agenda van Euroclear. Daarvoor was hij general manager voor BinckBank Professional Services in België. Met The Financial Think Tank heeft Koen ook een internationale reputatie als fintech en regtech influencer op social media.

Over zijn nieuwe rol bij blanco zegt Koen Vanderhoydonk: “Ik volg blanco vanaf de oprichting omdat ik ervan overtuigd ben dat hun combinatie van nieuwe cloud-based technologie en kennis een game-changer is voor deze industrie. Ik zie er dan ook naar uit om blanco te lanceren in België en Luxemburg.”

blanco CEO Joost Walgemoed; ” Koen en ik hebben eerder succesvol samengewerkt. Daarom weet ik dat zijn ervaring op het gebied van banking, brokerage, wealth management en technologie een belangrijke versterking is voor blanco. Bovendien kent hij de Belux markt als geen ander. Zijn ervaring zal helpen om blanco internationaal uit te rollen.”