De Franse bewaarbank CACEIS, onderdeel van Crédit Agricole, neemt KAS Bank over. CACEIS wil zich meer op de pensioenwereld gaan richten, maar blijft wel diensten verlenen aan de zelfstandige vermogensbeheerders die de bank als klant heeft.

CACEIS is een van de grootste spelers ter wereld en Europees leider in asset-servicing. Op 31 december 2018 had CACEIS EUR 2,6 biljoen assets onder beheer. Door de overname wil CACEIS hun concurrentiekracht vergroten en hun investerings- en innovatiekracht versterken. Bestuursvoorzitter Jean François Abadie verklaarde dat de Franse bank zich door deze overname kan versterken op het gebied van dienstverlening voor pensioenfondsen en verzekeraars.

Beide bedrijven zijn betrokken bij dezelfde activiteiten in verschillende markten, gericht op financiële instellingen en de ontwikkeling van nieuwe technologieën en digitale processen.

De overname moet in het derde kwartaal van 2019 afgerond zijn. De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank moeten de overname nog goedkeuren.

KAS BANK wordt de Nederlandse branche van CACEIS. Daarnaast wordt KAS BANK het global centre of excellencevoor pensioenen van de groep.

Sikko van Katwijk, Voorzitter Raad van Bestuur bij KAS BANK: “Dit is een belangrijke stap voor KAS BANK en ik zie er naar uit om onze jarenlange ervaring, innovaties en lokale kennis van de industrie in te brengen in de nieuwe combinatie zodat we onze klanten in de toekomst nog beter kunnen bedienen”.