Op 15 november is het NN (L) European Sustainable Infrastructure Debt fonds gelanceerd, een uitbreiding van het duurzame aanbod van NN Investment Partners. Het fonds van NN Investment Partners (NN IP) speelt in op de groeiende vraag naar beleggingen in infrastructuurleningen van hoge kwaliteit met robuuste en voorspelbare kasstromen.

Het fonds streeft naar een gespreide portefeuille van investment grade infrastructuur debt in Europa in de kernsectoren maatschappelijke infrastructuur, transport, energie, nutsbedrijven en digitale infrastructuur. Van oudsher is de lage correlatie van infrastructuuractiva met economische cycli aanlokkelijk voor beleggers die zijn gericht op de lange termijn en hun portefeuilles willen diversifiëren, hun verplichtingen willen matchen en aantrekkelijke rendementen willen behalen.

 

NN IP richt zich hiermee op infrastructuuractiva die een meetbare impact hebben op maatschappij en milieu zonder in te boeten op het financiële rendement. Het fonds streeft naar een jaarlijks brutorendement van 3%-4% en een duratie van 12 tot 15 jaar.Het NN (L) European Sustainable Infrastructure Debt Fonds is een subfonds van NN (L) Alternative Credit (SICAV-SIF), gevestigd te Luxemburg

Alistair Perkins, Head of Infrastructure Debt bij NN Investment Partners: “We zijn erg blij met de introductie van dit nieuwe fonds. Hierdoor kunnen we onze diepgaande kennis en ervaring op het gebied van infrastructuurleningen combineren met de groeiende wens van onze klanten om te investeren in de reële economie en bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelen van de VN (Sustainable Development Goals).”

 

NN IP houdt zich aan de Equator Principles en selecteert beleggingen voor het fonds op basis van het eigen model met criteria op het gebied van milieu, maatschappij en bedrijfsbestuur (ESG). Dit zorgt voor een strikt duurzaamheidskader waarbij ook het advies van het ‘responsible investing’-team van NN IP meeweegt. Het fonds draagt bij aan een oplossing voor de huidige infrastructuurproblemen en voegt waarde toe voor beleggers en samenlevingen in heel Europa.