De consolidatie in de Nederlandse vermogensbeheermarkt gaat verder: Delen Private Bank heeft Groenstate Vermogensbeheer uit Twente overgenomen. Delen betrad in 2016 de Nederlandse markt met de overname van Oyens & Van Eeghen. In 2019 volgde de aansluiting van Nobel Vermogensbeheer.

Met deze overname geeft Delen Private Bank verdere invulling aan haar ambitie om als toonaangevende speler in de Nederlandse private banking markt te opereren.

 Frederik Kalff, Nederlands directielid van Delen Private Bank: “Overnames, organische groei en de beurzen hebben ervoor gezorgd dat het in Nederland beheerde vermogen in een paar jaar tijd met 150% is toegenomen tot boven één miljard euro nu. De overname zorgt voor een verdere aanwas van circa 20%. Bovendien vergroten we met Groenstate ons bereik in een regio waar we nog niet aanwezig zijn.

Het team van Groenstate gaat onder de vlag van Delen Private Bank opereren. Klanten behouden hetzelfde aanspreekpunt en krijgen, naast vermogensbeheer, toegang tot nieuwe dienstverlening. Voor Groenstate betekent de overname dat ze slagvaardiger op kan treden op het vlak van – bijvoorbeeld – commercie, digitale oplossingen, organisatorische processen en wet- en regelgeving.