Fidelity International (Fidelity) kondigt vandaag de lancering aan van het Sustainable Water and Waste Fund, een nieuw fonds dat zich richt op duurzame beleggingsmogelijkheden in de sectoren water en afvalverwerking.

Rond 2050 zal 70% van de wereldbevolking in steden wonen. In de opkomende markten is steeds meer sprake van urbanisatie, terwijl ontwikkelde markten te maken hebben met toenemende druk op oude infrastructuur. Elke stad die geen prioriteit geeft aan water- en afvalbeheer zal snel verlamd raken.

Het fonds streeft naar sterke, voor risico gecorrigeerde rendementen door wereldwijd te beleggen in bedrijven die betrokken zijn bij het ontwerpen, produceren of verkopen van producten en diensten in de sectoren die met water en afval te maken hebben. Het fonds heeft de mogelijkheid om te investeren in water- en afvalketens en in bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen.

Bertrand Lecourt is de portefeuillebeheerder van het Sustainable Water and Waste Fund. Lecourt is afkomstig van Polar Capital en heeft achttien jaar ervaring in beleggen in water- en afvalbeheer. Hij zal gebruik maken van Fidelity’s uitgebreide research- en beleggingscapaciteiten om de aantrekkelijkste beleggingsmogelijkheden te vinden in deze door analisten onderbelichte sector.

Bertrand Lecourt, portefeuillebeheerder Fidelity International: “Het verhaal van water en afval is zo oud als het verhaal van de beschaving, maar bedrijven in deze sector zijn nog steeds relatief onbekend bij beleggers”, aldus Lecourt. “Er ontstaan beleggingsmogelijkheden in deze sectoren door de steeds toenemende vraag naar schoon water en sanitaire voorzieningen. Daarnaast neemt de behoefte toe om de afvalberg beter te beheren die steeds groter wordt door de groeiende en rijkere bevolking in de steden. Er is geen economie zonder water en er is geen duurzame economie zonder afvalbeheer.”

“Het Sustainable Water and Waste Fund biedt een unieke combinatie van beleggingsmogelijkheden in water en afval. Volgens Fidelity International biedt dit fonds een sterke spreidingsmogelijkheid voor beleggingen in wereldwijde aandelen, en het kan een positieve impuls geven aan het ESG-profiel van beleggingsportefeuilles,” aldus Lecourt.

Romain Boscher, Global CIO Equities bij Fidelity International: “Ons nieuwe Sustainable Water and Waste Fund is een goed voorbeeld van hoe je verantwoorde en duurzame beleggingsthema’s in een portefeuille kunt opnemen, zonder afbreuk te doen aan spreiding of groeipotentieel op de lange termijn. We evalueren het fonds voortdurend om ervoor te zorgen dat we aan de veranderende behoeften van onze klanten voldoen. In 2019 zullen we de mogelijkheden voor nieuwe producten op dit gebied verder gaan verkennen.”