LFDE (La Financière de L’Enchiquier) zet voet aan de grond in Nederland, in navolging van België en Luxemburg. De Franse boutique mikt op middelgrote pensioenfondsen en op wholesale in Nederland.

LFDE gaat ervan uit dat hun niche thematische strategieën van toegevoegde waarde kunnen zijn als ‘satelliet’ in de asset allocatie. LDFE is al tien jaar actief in België en Luxemburg en wil nu ook in Nederland een positie verwerven. Ze openen hiervoor geen lokaal kantoor, maar gaan klanten vanuit Brussel en Parijs bedienen.

In België zet LFDE vooral in op wholesale en een aantal institutionele eindklanten, zoals enkele universiteiten en een institutionele verzekeringsmaatschappij. LFDE zal zich in Nederland vooral richten op Tier 2 pensioenfondsen die op zoek zijn naar specifieke nichestrategieën die actief beheerd worden en een aanzienlijke alfa kunnen leveren.

Er zullen ook Nederlandse mandaten worden aangeboden op de Nederlandse markt voor cliënten die specifieke beleggingsbeperkingen hebben. Daarnaast kan LFDE op de Nederlandse markt ook mandaten aanbieden met externe fondsen.