Dit najaar doet Ferax Vastgoedfondsen Beheer B.V. een nieuwe obligatie-emissie van 5 miljoen euro. Ferax biedt particulieren de mogelijkheid om op een laagdrempelinge manier te investeren in renderend vastgoed. Ferax belegt in kleinschalig vastgoed voor de verhuur aan vooral studenten en singles.

Ferax verhuurt tegen een betaalbare huur. Dat geeft een financieel én een sociaal rendement. Ferax koopt grotere en dus goedkopere panden die in kamers en studio’s kunnen worden verhuurd. Ferax blijft weg van de dure woningenmarkt. Het verhuurbeleid van Ferax bewijst dat betaalbare woningen financieel én sociaal rendement bieden.

Ferax vastgoedfondsen deelt het volledige rendement met de beleggers. Het kent geen instapkosten, geen uitstapkosten en de directie rekent een realistische vergoeding voor het management.

Beleggen in verhuurde betaalbare woonruimte is een veilig alternatief voor sparen of andere beleggingen. De spaarrente is bijna nul en aandelenmarkten zijn over het algemeen instabiel. Verhuurde woningen bij Ferax bieden wel een betrouwbaar rendement en zijn ook nog eens een uitkomst voor jongeren, studenten en starters op de woningmarkt.

Ferax richt zich als specialist in verhuurde woonruimte op de goede locaties in de grotere steden in de westelijke Randstad. Daarbij gaat het om panden die in meerdere aparte etages te verhuren zijn of grote panden die in kamers of studio’s zijn te verhuren. De aankoopsommen liggen doorgaans in de range van € 700.000 tot € 1.500.000. Elk Ferax vastgoedobligatiefonds omvat doorgaans tussen de acht en vijftien panden.

Beleggers die vanaf € 25.000 inleggen delen elk jaar, mee in de winst, en ook bij verkoop van het pand. Uitstappen kan elke zeven jaar. Na zeven jaar worden de panden waarin Ferax belegt, verkocht of ingebracht in een volgend fonds. De belegger kiest dan zelf of hij of zij meedoet in het nieuwe fonds of wordt uitbetaald.

 

Voor meer informatie klik hier.