Zelfstandig vermogensbeheer beleeft een bijzondere tijd. Terwijl de sector consolideert, groeit het totale vermogen onder beheer én stijgt de belangstelling voor de dienstverlening. Hoe speelt Duisenburgh Vermogensregie hierop in?   

 

Hoe speelt een partij als Duisenburgh hierop in? 

“Nu de deuren weer opengaan kan Duisenburgh doen waar het bedrijf in excelleert:’ Samen gaan we voor financieel comfort. ‘Waar banken steeds digitaler worden, kiezen wij voor direct contact. Duisenburgh heeft als stelling dat digitalisering persoonlijk contact niet kan vervangen.” 

“Verder bieden wij onze relaties een unieke combinatie van diensten. Zo wordt administratie en fiscale/vermogensstructurering één op één gekoppeld aan het efficiënt en rendabel beheren van het vermogen van onze relaties.” 

“Persoonlijk contact is de basis voor het opbouwen van een vertrouwensrelatie met vermogende ondernemers en particulieren. Duisenburgh heeft er daarom voor gekozen om ervaren vermogensadviseurs en private bankers de mogelijkheid te bieden om zich als partner aan te sluiten bij Duisenburgh. Zo kunnen zij weer excelleren in hetgeen zij willen en waar zij goed in zijn, het persoonlijk adviseren en begeleiden van een selecte groep vermogende relaties. Dit vanuit hun eigen onderneming waarbij alle zorg door Duisenburgh Hoofdkantoor uit handen kan worden genomen.” 

Wat is de route van Duisenburgh geweest in de afgelopen jaren?  

“Duisenburgh is sinds 2004 actief als financiële dienstverlener voor vermogende ondernemers, particulieren en families. De dienstverlening omvat het volledige financiële spectrum en is persoonlijk: iedere klant heeft een eigen adviseur en aanspreekpunt. Voor de vermogende ondernemer, instelling, particulier of familie heeft de integrale aanpak unieke meerwaarde: volledig inzicht in en maximale regie over het financiële instrumenten optimaal op elkaar af te stemmen en daarin de beste keuzes te maken. Dit levert relaties niet alleen een afgewogen portefeuille en financieel voordeel op, maar ook rust en comfort.” 

Welke diensten biedt Duisenburgh? 

“Voor de directeur-grootaandeelhouder en zijn holding wordt onder andere de bedrijfsadministratie, het opstellen van de jaarrekening en de belastingaangifte verzorgd. Zowel ondernemers als particulieren kunnen bij Duisenburgh terecht voor vermogensbeheer, financiële planning, fiscaal advies en hypotheken, onafhankelijk van financiële instellingen. Wij zijn een integrale vermogensregisseur, zakelijk en privé.” 

“Met al deze disciplines onder één dak neemt het bedrijf een unieke positie in. Inmiddels zijn veertig professionals werkzaam onder de vlag van Duisenburgh, met specialisten op het gebied van accountancy, fiscalisten, gecertificeerde financial planners en dertien ervaren vermogensregisseurs. Het aantal medewerkers groeit nog steeds. Persoonlijk contact met de klant en de persoonlijke gerichte Duisenburgh-formule vallen blijkbaar ook in de smaak bij financiële professionals.” 

Duisenburgh wil groeien door andere vermogensbeheerders toe te voegen aan de organisatie. Hoe wordt dat gestructureerd? 

“Nieuwe partners zijn welkom en komen in een gespreid bedje. Ik omschrijf de partnerformule als ‘plug & play’ – een partner kan zich volledig focussen op de klantrelatie terwijl Duisenburgh de administratieve dienstverlening en het vermogensbeheer voor rekening neemt. Bovendien ontzorgt een compliance officer partners in de druk van wet- en regelgeving. Een partner maakt bij Duisenburgh een vliegende start en kan direct zijn vak uitoefenen: er is een huisstijl, een actieve online marketingstrategie, een backoffice en een unieke combinatie van vermogensbeheer en –advies, met goede rendementen.” 

Wat heeft Duisenburgh andere zelfstandige vermogensbeheerders te bieden? Waarom is het voor andere vermogensbeheerders van toegevoegde waarde om aan te sluiten? 

“We bieden vermogensadviseurs, beleggingsspecialisten of vermogensbeheerders een mooie gelegenheid om zélf te ondernemen of hun onderneming uit te bouwen. Als partner ben je zelf verantwoordelijk voor de acquisitie, het advies en het relatiebeheer van jouw cliënten. Maar als partner van Duisenburgh sta je er niet alleen voor! De mensen achter Duisenburgh maken je zoveel mogelijk vrij om je werkzaamheden voor jouw eigen cliënten zo optimaal mogelijk te kunnen uitoefenen. Je wordt zoveel mogelijk in de bedrijfsvoering van jouw eigen onderneming door Duisenburgh ondersteund en gefaciliteerd.” 

De vermogende particulier heeft vandaag de dag behoefte aan integrale dienstverlening, dus ook advies over andere financiële zaken of zaken die financieel zijn. Hoe belangrijk is financieel planning als additionele expertise? 

“Voordat mensen überhaupt aan vermogensbeheer kunnen beginnen is het onontbeerlijk dat het financiële huis in kaart wordt gebracht. Op het moment dat er een grondig inventarisatie heeft plaatsgevonden en de wensen en doelstellingen helemaal helder zijn kan ervoor worden gezorgd dat het financiële huis altijd in balans blijft en biedt het de mogelijkheden om relaties de meest passende risico’s te laten nemen. Financiële planning is dus de bouwsteen, de start waar alles om draait.”  

 

Website: https://duisenburgh.nl/