ABN Amro Clearing biedt zakelijke klanten zoals brokers een nieuwe infrastructuur waarmee zij hun eindklanten fractioneel kunnen laten beleggen. Dat houdt in dat een klant kan beleggen in een deel van een aandeel en niet alleen in een volledig aandeel. 

BUX is de eerste klant die hier gebruik van gaat maken. Particuliere beleggers kunnen bij BUX sinds begin januari bijvoorbeeld voor 10 euro een deel van een aandeel Tesla kopen. Het slaat direct aan. In de eerste negen dagen hebben klanten van BUX meer dan tienduizend fractionele beleggingen gedaan. 

In Verenigde Staten enorme vlucht
Fractioneel beleggen is in de Verenigde Staten al langer mogelijk en heeft daar een grote vlucht genomen. Nu het ook in Nederland mogelijk is, is het een uitkomst voor particuliere beleggers die in bijvoorbeeld Adyen willen beleggen, een aandeel dat ruim boven de € 1.700 noteert. 

Slimme technologie
Met behulp van slimme en betrouwbare technologie ontstaan er steeds meer mogelijkheden om beleggers op maat te bedienen, stelt Rutger Schellens, CEO van ABN Amro Clearing. “Met dit soort innovaties kunnen we klanten aan ons binden en onze impact en inkomsten verder vergroten.”