Zijn crypto’s klaar om onderdeel te worden van een beleggingsportefeuille? Volgens ABN AMRO zitten daar nog wel wat haken en ogen aan.  

De bank deed afgelopen half jaar onderzoek naar cryptocurrencies en presenteerde zijn bevindingen in een drieluik, waarvan het eerste deel nu naar buiten is gekomen.  

ABN AMRO concludeert dat beleggen in cryptocurrencies nu nog te risicovol is omdat er nog veel onduidelijkheden zijn. Zo kwalificeren cryptocurrencies zich niet als financieel instrument en vallen ze niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. “Door dit gebrek aan regulering en transparantie hebben cryptocurrencies nog altijd een sterk speculatief karakter, waardoor er kans is op grote verliezen. Tevens is de toekomstige waardebepaling nog altijd lastig. Vanuit beleggingsoptiek vindt ABN AMRO het risico dat nu met cryptocurrencies gepaard gaat daarom niet wenselijk,” zegt Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO. 

Lees het volledige artikel: 

https://www.financialinvestigator.nl/nl/nieuws-detailpagina/2021/07/09/ABN-AMRO-Cryptocurrencies-vooralsnog-geen-beleggingscase