ABN Amro lanceert het Sustainable Impact Fund dat investeringen gaat doen in bedrijven die de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving versnellen. Het gaat om private equity investeringen van tussen 4 en 30 miljoen euro in bedrijven met een bewezen businessmodel die geld nodig hebben voor een volgende groeifase.

Ook wil de bank via dit fonds venture capital investeringen doen van tussen de 500.000 en 4 miljoen euro als er sprake is van een bewezen concept. Er wordt geïnvesteerd in drie thema’s: circulaire economie, energietransitie en social impact. Het fonds, dat een volledige dochter van ABN Amro is, kent een eigen investeringsbeleid en heeft blijkens het prospectus de mogelijkheid om te sturen op een combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.

Bedrijven worden op grond van hun Environmental, Social en Governance (ESG) prestaties en hun positieve bijdrage aan de maatschappij in het fonds opgenomen. Het gaat dus om structurele inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur, waarbij bedrijven waarvan bekend is dat zij betrokken zijn bij controversiële activiteiten zijn uitgesloten. Klanten kunnen vanaf een inleg van 50 euro investeren, waarmee Aegon Asset Management en ABN AMRO impact beleggen óók toegankelijk maken voor kleine, particuliere investeerders. Klanten van ABN AMRO kunnen in dit fonds beleggen via zelf beleggen, beleggingsadvies en duurzaam vermogensbeheer.

Geografisch ligt de focus op Nederland, maar ook bedrijven uit andere Noordwest Europese landen komen in aanmerking voor een investering. Het nieuwe fonds sluit aan bij de strategische richting van ABN Amro waarin het accent wordt gelegd op duurzaamheid met een Europese focus.

https://www.abnamro.nl/nl/privatebanking/nieuws/product-en-service/lancering-impact-equity-fund.html