Abrdn, bekend als Standard Life Aberdeen voorafgaand aan een rebranding in juli, is een deal overeengekomen om vermogensbeheerplatform Exo Investing over te nemen van Nucoro.

De in Edinburgh gevestigde beleggingsonderneming zegt dat de overname is gedaan met het doel om een 24/7 digitale vermogensbeheer-app aan te bieden, terwijl het ernaar streeft om “beleggen gemakkelijker en beter te maken voor onze klanten”.

Exo Investing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven beleggingstechnologie om klanten in staat te stellen gepersonaliseerde portefeuilles samen te stellen op basis van hun risicoprofiel en voorkeuren.

Abrdn, dat ongeveer $ 532 miljard aan vermogen onder beheer heeft, beweert dat het platform “een aanvulling zal zijn op onze bestaande persoonlijke vector mogelijkheden”, waaronder open banking inzichten, spaaroplossingen en financieel advies.

Abrdn CEO Stephen Bird zegt: “Exo was de eerste in zijn soort die een volledig geautomatiseerd vermogensbeheerplatform aanbood, waarbij gebruik werd gemaakt van machine learning om de besluitvorming over de portefeuille te voeden.”

“Er is een neerwaartse druk op vergoedingen, veranderende verwachtingen van klanten en toenemende regelgeving. Het is belangrijk om deze problemen aan te pakken door beleggers een zeer schaalbare, next-generation service te bieden.”

De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de FCA. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Bron: https://www.fintechfutures.com/2021/08/abrdn-acquires-wealth-management-platform-exo-investing-from-nucoro/