Vermogensbeheerder ACTIAM heeft het ACTIAM (L) Sustainable Emerging Markets Debt Fund gelanceerd. Het fonds belegt actief in staatsobligaties en obligaties van staatsbedrijven uit opkomende markten.

Alle investeringen in het ACTIAM (L) Sustainable EMD-fonds behalen een ESG-score die altijd hoger zal zijn dan de ESG-score van de benchmark. Het fonds heeft verder als doel om minimaal het rendement van de benchmark te evenaren. Door te kijken naar de fundamentele kracht van de economie (in plaats van marktgewicht) wordt een meer gediversifieerde portefeuille samengesteld.

Ruben Smit, portefeuillemanager bij ACTIAM: “Wij zien een duidelijke klantbehoefte om beleggingsportefeuilles verder te verduurzamen. Met name op het gebied van Emerging Markets Debt lijkt duurzaam beleggen nog een relatief onontgonnen terrein. Het fonds integreert ESG-criteria in het beleggingsproces, waarbij het accent ligt op maatschappelijke criteria en goed bestuur. Er wordt niet belegd in staatsolie- en staatsgasbedrijven. Het fonds toont dat financieel en maatschappelijk rendement hand in hand gaan.”

Het fonds wordt beheerd door Ruben Smit en Pim Burggraeve. Zij zijn deel van het Fixed Income en Multi Asset team, dat bestaat uit 18 professionals en onder leiding staat van Johan Idema.