Afgelopen week zijn de uitkomsten bekend gemaakt van het jaarlijks door Bureau DFO gehouden onderzoek naar de waardering van financieel adviseurs van hun financiële software. Naast het beoordelen van de pakketten, blijkt dat respondenten niet de hoogste prioriteit geven aan digitale veiligheid. ‘Het is bepaald verontrustend dat de kwaliteit van de beveiliging ergens aan het eind van de staart van de belangrijke aspecten wordt geplaatst. Voor de Europese wetgever, toezichthouders en softwareontwikkelaars vormt digitale veiligheid op dit moment een topprioriteit. Op dit punt lijkt het gevoel van urgentie bij de gebruikers in onze sector nog nauwelijks aanwezig te zijn.’

Het DFO Onderzoek Financiële Software is voor het eerst in 2001 uitgevoerd en vindt sinds tien jaar elk jaar plaats. Onderzocht worden de ervaring met en de waardering van financieel advieskantoren voor de door hen gebruikte software op het gebied van administratie, advies- en financiële planning en vergelijkingssoftware.

Financieel adviseurs beoordelen de financiële software van Faster Forward Elements (administratiesoftware), FinRust (adviessoftware/financiële planning) en My TP (vergelijkingssoftware) als beste. Dat blijkt uit het jaarlijks door Bureau DFO gehouden onderzoek. Naast het beoordelen van de pakketten, blijkt dat respondenten niet de hoogste prioriteit geven aan digitale veiligheid.

Lees het volledige artikel hier:
https://www.infinance.nl/artikel/adviseurs-geven-te-weinig-prioriteit-aan-digitale-veiligheid/