De labels Kames Capital en TKP Investments zullen verdwijnen en opgaan in Aegon Asset Management. Hiermee wil Aegon AM de dienstverlening aan klanten verbeteren en de concurrentie aangaan met andere assetmanagers.

In 2018 werden tijdens een fusie van de Europese managementteams de directies van Kames Capital, TKP Investments en Aegon AM Nederland al samengevoegd. CEO Bas NieuweWeme blijft de topman van Aegon AM. Door het samengaan van de Europese en Amerikaanse activiteiten ontstaat er een internationale assetmanager met een beheerd vermogen van 339 miljard euro.

Met vastrentende waarden, real assets, aandelen en multi-investment krijgt de nieuwe organisatie vier verschillende platforms. Ieder platform staat wereldwijd onder leiding van een Chief Information Officer. CEO Bas NieuweWeme: “Door onze beleggingsteams wereldwijd te organiseren over de vier platforms, centraliseren we onze ervaring, kennis en middelen. Hiermee verwachten we betere beleggingsresultaten voor onze klanten te genereren en het zal ons in staat stellen om sneller te reageren op de veranderende markten en behoeftes van onze klanten.”