Het team Verantwoord Beleggen van Aegon Asset Management is uitgebreid met een manager responsible investment & public affairs en twee senior engagement associates.

Gerrit Ledderhof gaat aan de slag als manager responsible investment & public affairs. Ledderhof werkte hiervoor als projectmanager en teamleider van de afdeling klimaatprogramma’s bij het Canadese ministerie van Milieu in Toronto.

Rebecca Dreyfus en Stephanie Mooij zijn de nieuwe senior engagement associates. Mooij heeft recentelijk haar PhD op het gebied van ESG-integratie afgerond aan de Universiteit van Oxford, waar ze onderzoek deed naar hoe vermogensbeheerders, bedrijven en beleggers met verantwoord beleggen omgaan. Dreyfus adviseerde bij Sustainalytics klanten bij de ontwikkeling en implementatie van strategieën op het gebied van ESG-integratie en was eerder adviseur institutional sales.

Met deze drie nieuwe aanwinsten groeit het Verantwoord Beleggen-team van Aegon Asset Management naar twaalf personen. Hiermee wil Aegon AM aan haar criteria voor verantwoord beleggen voldoen.