Cardano Group wordt de nieuwe eigenaar van vermogensbeheerder Actiam. De Rotterdamse pensioen-, risico- en vermogensbeheerspecialist neemt Actiam over van Athora Netherlands, dat zijn dochter eerder dit jaar in de verkoop deed. 

Cardano neemt Actiam in zijn geheel over, inclusief de circa tachtig medewerkers. Belangrijk onderdeel van de transactie is een tienjarige overeenkomst voor het beheer van circa € 15 miljard aan vermogen van Athora Netherlands. Na afronding zal Cardano voor meer dan € 58 miljard aan vermogen beheren en werk bieden aan circa 500 mensen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Ceo Frank Kusse van Actiam is blij ‘dat we de bestaande unit-linked beleggingsportefeuille van Athora Netherlands blijven beheren en al onze andere klanten voor de lange termijn een uitstekende en duurzame dienstverlening kunnen bieden.’ 

Strategische opties 

In maart kondigde Athora Netherlands al aan ‘strategische opties’ voor Actiam te onderzoeken, jargon voor de zoektocht naar een andere eigenaar. Actiam kondigde toen al  een strategiewijziging aan waarbij de vermogensbeheerder zich sterker zou richten op beheer voor derde partijen en minder op Athora zelf. 

Jan de Pooter, CEO van Athora Netherlands ziet in Cardano ‘de ideale nieuwe eigenaar voor ACTIAM omdat wij kunnen profiteren van de gecombineerde kennis op het gebied van pensioenen, we de service en het productaanbod aan onze klanten versterken en omdat het een uitstekend nieuw onderkomen is voor de medewerkers van ACTIAM.’