Je kan er als vermogensbeheerder bijna niet meer omheen: crypto. Is het nou een groot pyramidespel, of toch de toekomst van het financiële systeem? Bloomberg wijdde er een heel erg lang artikel aan.

Bloomberg-auteur Matt Levine besteedt 40.000 woorden om alles uit te leggen: wat crypto is, waar het vandaan komt, waar het goed voor is, en waar het naartoe gaat. Zo schrijft hij:

“In de afgelopen 14 jaar heeft crypto vanuit het niets een heel nieuw financieel systeem opgebouwd. Crypto heeft voortdurend dingen uitgevonden of herontdekt die financiële instellingen al eeuwen doen. Soms waren dit nieuwe en betere manieren om dingen te doen, en vaak ook slechtere manieren die op hilarische wijze eindigden in doodlopende wegen die financiële instellingen al tientallen jaren kennen.

Vaak ook waren het min of meer dezelfde oplossingen, maar met nieuwe namen. Je kunt naar een crypto-toepassing kijken en zien welke traditionele financiële toepassing het vervangt. Als je dat doet, kun je iets leren over het cryptosysteem. Je kan bijvoorbeeld een inschatting maken over waar crypto de mist in kan gaan, maar je kan ook iets leren over het traditionele financiële systeem: met de crypto-oplossing krijg je een nieuw inzicht in het origineel.”

Lees het hele artikel hier. Wel broodjes meenemen.