Per 31 augustus 2018 is ASN Vermogensbeheer BV overgenomen door het management en door Quadia SA (www.quadia.ch) en gaat het verder als Fair Capital Partners BV (www.faircapitalpartners.nl).

 

Met deze beslissing kan ASN Bank zich richten op de verdere dienstverlening aan de circa 670.000 klanten via internet, telefoon en het mobiele kanaal. Ook stelt deze stap Fair Capital Partners in staat om verdere groei en uitbreiding van de dienstverlening te realiseren. Fair Capital Partners zal,naast vermogensbeheer voor particulieren en instellingen, in de toekomst met Quadia ook dienstverlening aanbieden op het gebied van impactbeleggen en het financieren van innovatieve duurzame pioniers.

Fair Capital Partners blijft samenwerken met ASN Bank. Daarbij blijft het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank het uitgangspunt voor vermogensbeheer. De verkoop van ASN Vermogensbeheer heeft geen materiële impact op de resultaten van de Volksbank.

 

Over Fair Capital Partners

Fair Capital Partners is opgericht door Jan Willem Nieuwenhuys en Alexander Crommelin, voorheen de oprichters van NBC Vermogensbeheer, de eerste duurzame vermogensbeheerder van Nederland. In 2010 nam ASN Bank een meerderheidsbelang in NBC, waarna de naam van de vennootschap in 2011 veranderde in ASN Vermogensbeheer en het de duurzame beleggingscriteria van ASN Bank op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit en bestuur ging hanteren. www.faircapitalpartners.nl

 

Over Quadia

Quadia S.A. is een Europees pionier op het gebied van impact investing, gespecialiseerd in rechtstreekse investeringen in bedrijven die met hun producten en dienstverlening oplossingen voor de sociale en ecologische uitdagingen van onze tijd aanbieden, met name in de sectoren smart energy, duurzaam voedsel en duurzame consumptie en productie. Opgericht in 2010 en gevestigd in Genève, Zwitserland, heeft Quadia tot op heden ca. USD 170 miljoen geïnvesteerd in ongeveer 40 bedrijven, projecten en fondsen in Europa. www.quadia.ch