Auréus heeft tijdens de jaarlijkse Refinitiv Lipper Fund Awards 2021 een Group Award gewonnen. De winst was de groepstrofee voor de beste kleine beheerder.

Eén keer per jaar worden de Lipper Awards uitgereikt aan de beste beleggingsfondsen en fondshuizen. Voor de Lipper Awards Nederland 2021 kwamen in totaal 2424 fondsen in aanmerking. Deze fondsen moesten een trackrecord hebben van minimaal 36 maanden tot aan 31 december 2020. Uit deze selectie zijn de fondsen bekroond die de hoogste score behaalden op het gebied van consistent rendement over meerdere jaren. Auréus heeft met haar fondsen de groepstrofee gewonnen voor de beste kleine beheerder. Volgens Lipper was Auréus in staat “een bovengemiddelde voor risico gecorrigeerde performance te laten zien binnen de aandelen-, obligatie- en gemengde portefeuilles”.

De strategiefondsen van Auréus bestaan uit beleggingen van verschillende fondsbeheerders waarbij de experts van Auréus het beleggingsbeleid bepalen. Alleen voor de portefeuille met individuele aandelen vertrouwt Auréus voor de fondsen volledig op de expertise van Financiële Diensten Amsterdam, een onafhankelijk researchbedrijf waar een team van vijfentwintig analisten een selectie maakt van internationale kwaliteitsaandelen. Dit Auréus fonds is een afspiegeling van de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille: een portefeuille die sinds de start op 30 juni 2003 gemiddeld meer dan 4% outperformance per jaar heeft behaald.

Elke belegger is anders en daarom maken we als Auréus gebruik van verschillende beleggingsprofielen, elk met een eigen verhouding tussen risico en rendement. Elk beleggingsprofiel bestaat uit één tot drie strategiefondsen waarmee u wereldwijd belegt in aandelen en/of obligaties, maar ook in vastgoed en/of private equity. Met deze aanpak wordt een optimale risicospreiding bereikt. Bij elk beleggingsprofiel hoort een risicometer waarbij het risico wordt gemeten op basis van volatiliteit. Dat is de mate waarin de waarde van de portefeuille met beleggingen schommelt.