De populariteit van thematisch beleggen in aandelen is in 2020 fors gestegen, dit ondanks de impact van de pandemie. Het belegd vermogen van thematische fondsen groeide in één jaar tijd met meer dan 75%.  

Hoewel de wijdverbreide toepassing van thematisch beleggen nog relatief jong is, is het vermogen onder beheer van thematische fondsen nu wereldwijd ongeveer €572 miljard, waarbij de jaarlijkse aanwas sinds 2018 zo’n 37% bedroeg. En het groeitempo accelereert, getuige de groei van het belegd vermogen met 77% in 2020. Aldus het rapport ‘Thematic investing set to transform asset management?’ van AXA Investment Managers. 

Dit rapport is gebaseerd op onderzoek van Broadridge in opdracht van AXA IM. Hieruit blijkt dat er een aanzienlijke vraag was van fondsselecteurs over de hele wereld naar verschillende soorten thematisch beleggen. Duurzame fondsen in Europa, opkomende technologieën zoals disruptive tech en AI & robotics in Noord-Amerika en Azië-Pacific, en een reeks andere thema’s zoals security/cybersecurity, fintech, halfgeleiders, connectiviteit en digitalisering staan onder toenemende belangstelling. 

Lees het volledige artikel:  

https://theasset.nl/nieuws/thematisch-beleggen-wint-aan-populariteit/