Voor de tweede helft van het jaar geven grote vermogensbeheerders de voorkeur aan bedrijfsobligaties, blijkt uit de recente vooruitzichten gepubliceerd door Amundi, Natixis, Pimco en Robeco. Ze zijn terughoudend met betrekking tot een snel herstel van de aandelenmarkten.

Beleggers van grote Franse vermogensbeheerder Amundi waarschuwen dat aandelen het herstel te snel hebben ingezet. Volgens de vermogensbeheerder gaat de wereldeconomie weer ontdooien in het tweede helft van dit jaar, maar volgt er wel een realiteitscheck voor de winstverwachtingen waarvan beleggers uitgaan.

Bij het team van het Nederlandse fondshuis Robeco betwijfelen ze of de bedrijfswinsten die voor corona plaatsvonden ook snel terugkomen. Ze blijven voorzichtig met beleggingen in aandelen en het kopen van obligaties van bedrijven met hoge schulden. Robeco kijkt wél naar bedrijfsobligaties van ‘investment grade’.

De Franse vermogensbeheerder Natixis wijst op het optimisme onder beleggers, die van een herstel uitgaat. Sterke koersschommelingen in de aandelenmarkten maakt dit als allocatie van funding niet aantrekkelijk. De grootste obligatiebelegger ter wereld Pimco geeft aan dat beleggingen door corona moeilijker is geworden. De obligatielegger vraagt zich af of de juiste portefeuille samengesteld kan worden als prijzen op de financiële markten zich losmaken van de reële economie.