Steeds meer beleggers schatten in dat ze de komende tijd geld overhouden om mee te kunnen beleggen. Dit geld verwachten ze met name in beleggingsfondsen te stoppen, blijkt uit de ING BeleggersBarometer. Twee derde van de beleggers denkt dat de AEX de komende tijd verder zal doorstijgen. 

In augustus staat de vertrouwensindex op 145, 4 punten hoger dan in juli. Beleggers kijken positief naar de ontwikkeling van de Nederlandse economie en de waarde van hun eigen beleggingsportefeuille. 

In de afgelopen 1,5 jaar zijn er steeds meer beleggers die verwachten dat zij in de komende drie maanden geld overhouden om mee te kunnen beleggen. Vorig jaar april verwachtte 37% van de beleggers geld over te houden, nu is dat 53%. Simon Wiersma, beleggingsspecialist van het ING Investment Office: “Vorig jaar waren mensen waarschijnlijk nog onzekerder over wat de coronacrisis voor hen zou betekenen. Nu is duidelijk dat beleggers in het algemeen in ieder geval meer hebben overgehouden. Het sterke optimisme onder beleggers na de sterke koersstijgingen verrast me dan ook niet.” Het grootste deel van deze beleggers zou ervoor kiezen om dit geld in beleggingsfondsen te stoppen (55%), naast individuele aandelen (32%) en andere beleggingsvormen (13%). 

Lees het volledige artikel: 

https://www.infinance.nl/artikel/belegger-stalt-vermogen-in-beleggingsfondsen/