De Rotterdamse vermogensbeheerder in Japanse handen heeft maar liefst acht nieuwe beleggingsprofessionals in dienst genomen. Zij gaan werken in Rotterdam en Zürich, waar de RobecoSAM zijn uitvalsbasis heeft.

Roman Boner is benoemd tot hoofd portefeuillemanager van de RobecoSAM Smart Energy-strategie. Boner is een ervaren thematische vermogensbeheerder. Hij komt over van Woodman Asset Management, waar hij verantwoordelijk was voor de impactbeleggingen.
Robeco’s thematische beleggingsteam wordt verder versterkt met de analisten Mutlu Gundogan, Sanaa Hakim, Clément Chamboulive, Alyssa Cornuz, Simone Pozzi en Diego Salvador Barrero.

Pieter Busscher is benoemd tot hoofd portefeuillemanager van de RobecoSAM Smart Mobility-strategie, waarvoor hij sinds de lancering in 2018 als adjunct werkte. Busscher is overigens ook verantwoordelijk voor de RobecoSAM Smart Materials-strategie.

Michael Studer treedt toe als Senior Equity Analyst met de focus op technologie en wordt tevens plaatsvervangend portefeuillemanager van de Smart Energystrategie. Hij is afkomstig van Acoro AM.