Volgens Trend Micro verwacht bijna 9 van de 10 Europese organisaties dat zij het komende jaar te maken krijgt met een aanval op klantdata.  

De belangrijkste bevindingen uit het halfjaarlijkse CRI-rapport: 

  • 87% van de Europese organisaties geeft aan dat zij komend jaar waarschijnlijk te maken zullen krijgen met één of meerdere cyberaanvallen, ten opzichte van 80% in 2020. 
  • 22% van de Europese organisaties heeft het afgelopen jaar te maken gehad met 7+ afzonderlijke cyberaanvallen, waarbij netwerken en/of systemen geïnfiltreerd zijn. Dit ten opzichte van 19% in 2020. 
  • Organisaties in de Benelux hebben het afgelopen jaar te maken gehad met gemiddeld vier afzonderlijke cyberaanvallen. 
  • 18% van de Europese organisaties heeft te maken gehad met 7+ inbreuken op informatie-assets, ten opzichte van 16% in 2020. 
  • Organisaties in de Benelux hebben te maken gehad met gemiddeld 3 aanvallen op informatie-assets in de afgelopen 12 maanden. 
  • 27% van de Europese organisaties geeft aan dat zij 7+ inbreuken op klantdata hebben meegemaakt, ten opzichte van 16% in 2020. 

Organisaties in de Benelux hebben het afgelopen jaar te maken gehad met gemiddeld 4 aanvallen op klantdata. 

Uit het onderzoek bleek verder dat cloud computing een van de grootste security-risico’s vormde voor de infrastructuur. Europese organisaties gaven het een 8,12 op een 10-puntsschaal. Veel respondenten gaven toe dat ze “aanzienlijke middelen” besteden aan het beheren van risico’s van derden, zoals cloudproviders.  

Bron:  https://cfo.nl/artikel/bijna-9-op-de-10-van-de-europese-organisaties-verwacht-een-cyberaanval-op-klantdata?utm_source=cfo&utm_campaign=nb-6-8-2021&utm_medium=email&utm_content=bijna-9-op-de-10-van-de-europese-organisaties-verwacht-een-cyberaanval-op-klantdata