Nu 2020 achter ons ligt, neemt BlackRock een kijkje in de top drie van de investeringslessen van het afgelopen jaar. Deze lessen zullen de vooruitzichten voor 2021 vormgeven naarmate de economie zich verder herstelt van de COVID-19 pandemie, aldus BlackRock. 2020 was een wisselvallig jaar in de aandelenmarkt, omdat beleggers te kampen hadden met de COVID-19 pandemie en de scherpste economische achteruitgang sinds de “Great Depression”. Volgens BlackRock biedt 2020 voor beleggers drie grote lessen.

“De aard van Covid-19 en de beleidsrevolutie als gevolg van de pandemie waren de kern van de prestaties van de risicovolle activa en onze algemene visie op de activa”.

BlackRock ziet de voortdurende monetaire en fiscale steun van de Fed en het Congres als een “beleidsrevolutie” die een belangrijke basis vormt voor de vooruitzichten voor 2021. De huidige beleidsondersteuning in 2021 zal helpen om economische littekens op lange termijn te voorkomen, aangezien COVID-vaccinaties een economisch herstel helpen bespoedigen.

“Het belang van structurele trends op lange termijn als drijvende kracht achter de vermogensprestaties.”

De pandemie heeft bijgedragen aan een sterkere focus op de dominantie van e-commerce ten koste van de ‘brick and mortar retail’, waardoor technologiegerichte bedrijven met structurele rugwinden op lange termijn hun prestaties hebben kunnen blijven verbeteren, aldus BlackRock.

Verder lezen:

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/top-3-investment-lessons-of-2020-market-strategy-analysis-blackrock-2021-1-1029934685