Fintech startup automatiseert de complete vermogensbeheer-cyclus.

Amsterdam, 21 juni 2019 –Fintech startup Blanco lanceert vandaag het eerste alles-in-één bancaire platform voor vermogensbeheerders in Europa. Het platform is ontwikkeld om zowel kleine als grote vermogensbeheerders volledig te ontzorgen: de complete vermogensbeheer cyclus wordt geautomatiseerd: van intake en onboarding van cliënten tot portfolio management, effectenadministratie en regulatory reporting. De technologie maakt vermogensbeheer minder complex, veel efficiënter en het verlaagt daarmee de kosten.

Blanco’s bancaire platform voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt ook modulair verkocht: vermogensbeheerders kunnen zelf kiezen welke diensten ze willen afnemen. Belangrijke compliance-risk processen, zoals Know Your Customer, Wwft en MiFid risicoprofilering zijn volledig geïntegreerd in het platform en worden continu geüpdatet. Wet- en regelgeving veranderd immers voortdurend, maar met Blanco kunnen vermogensbeheerders altijd volledig compliant zijn.

Financiële technologie is vaak erg complex, maar Blanco heeft speciale aandacht besteed aan het gebruikersgemak van het platform. Zo is het platform volledig web-based, waardoor vermogensbeheerders het direct in gebruik kunnen nemen. De API van het platform functioneert als een ‘digitale stekker’, waardoor het platform naadloos aangesloten kan worden op banken en bancaire producten die een vermogensbeheerder nodig heeft om klanten te kunnen bedienen, zoals DGS beschermde geldrekeningen, institutionele bewaring en rokerage. Bovendien is het platform volledig ‘white-labeled’ te gebruiken: vermogensbeheerders kunnen het platform hun eigen look & feel meegeven. Vermogensbeheerders beschikken met Blanco zelfs over een app in hun eigen look & feel, die hun cliënten kunnen downloaden in de appstores van Google en Apple.

Joost Walgemoed, CEO van Blanco: “Blanco functioneert in feite als een Robo-Adivsor voor vermogensbeheerders. Maar de vermogensbeheerder zelf blijft wel nog steeds degene die het klantcontact verzorgt en de belangrijke beleggingsbeslissingen neemt. Wij geloven bij Blanco namelijk heilig in het feit dat financiële dienstverlening niet zonder menselijk vertrouwen en empathie kan. Het draait bij ons uiteindelijk niet om technologie, maar om mensen: de vermogensbeheerder en zijn klanten. Met Blanco blijven vermogensbeheerders concurrerend in een door technologie gedomineerde toekomst, en heeft hij weer zijn handen vrij om zich te focussen waar het allemaal om draait: zijn klanten.”

 


Over Blanco:

Fintech provider Blanco is in 2015 opgericht door Joost Walgemoed (CEO) en Dennis Overbeeke (CTO) en Bernadette Wijnings (CFO), allen oud-BinckBankers. Speciaal voor vermogensbeheerders ontwikkelt de startup technologie die het complete vermogensbeheer-traject automatiseert. Daarnaast biedt Blanco haar klanten ook verregaande individuele dienstverlening op het gebied van wet- en regelgeving. Het team van Blanco gelooft namelijk niet in tech alleen, maar in de symbiose van mens en machine: de beste serviceverlening ontstaat door de efficiëntie en kostenbesparing die automatisering biedt, te combineren met het vertrouwen en de empathie die de menselijke factor inbrengt. Blanco wil ervoor zorgen dat gereguleerde ondernemingen in het algemeen en vermogensbeheerders specifiek zich weer volledig bezig kunnen houden met waar het uiteindelijk allemaal om draait: hun klanten. Blanco won in 2018 de NRC Live Fintech Impact Award. Onder andere KBC Venture Fund en Dutch Founders Fund participeren in de startup.