Fintech startup Blanco lanceert vandaag het eerste alles-in-één bancaire platform voor vermogensbeheerders in Europa. Het platform is ontwikkeld om zowel kleine als grote vermogensbeheerders volledig te ontzorgen.

Met het bancaire platform is de complete vermogensbeheer-cyclus geautomatiseerd, van onboarding van cliënten en KYC tot portfolio management, effecten-administratie en regulatory reporting. De technologie maakt vermogensbeheer efficiënter – voor zowel vrij beleggen als pensioenbeleggen – en het verlaagt daarmee de kosten.

Joost Walgemoed, CEO van Blanco: “Blanco stelt vermogensbeheerders in staat om hun dienstverlening verregaand te automatiseren, waarbij de vermogensbeheerder nog steeds zelf het klantcontact verzorgt en de belangrijke beleggingsbeslissingen neemt. Wij geloven bij Blanco namelijk heilig in het feit dat financiële dienstverlening niet zonder menselijk vertrouwen en empathie kan. Het draait bij ons uiteindelijk niet om technologie, maar om mensen: met Blanco blijven vermogensbeheerders concurrerend in een door technologie gedomineerde toekomst, en heeft men de handen vrij om te focussen op waar het uiteindelijk allemaal om draait: de klanten.”

Lees het volledige persbericht hier.