De bij twinigers en dertigers populaire online bank Bunq introduceert een hypotheek product. Vanaf begin 2022 kan een Bunq-hyptotheek via het adviseurskanaal worden afgenomen. Neobanken bereden nu snel hun dienstverlening uit en weten een voor traditionele financiële dienstverleners lastige doelgroep aan zich te binden.  

Bunq is de eerste neobank die de stap maakt om onder het eigen label een hypotheek aan te bieden. Verschillende Europese neobanks breiden nu snel hun dienstverlening uit richting zowel krediet- als vermogensproducten en bedienen daarmee een segment consumenten dat voor banken en andere financiële partijen lastig te bereiken is. 

Wat betreft de nieuwe hypotheek zal Bunq zich onderscheiden door binnen 24 uur een hypotheekaanvraag te beoordelen. Om dit te kunnen doen zal de bank samenwerken met het Nederlandse leningenplatform Tulp. Opnieuw laat een neobank zien dat door partnerships en technologie op innovatieve wijzen een doelgroep kan worden bediend. Bunq was al actief op de hyptoheekmarkt, want vorig jaar werd hiertoe al een samenwerking gesloten met Venn Hypotheken.