Capital Group zet de trends op een rij voor beleggers in de komende 10 jaar. Lees in dit artikel van Fund Seminar om welke beleggingsthema’s het gaat.

  1. De groten worden alleen maar groter

Size matters. Als het gaat om marktaandeel in dit digitale tijdperk, is volume belangrijk. In 2007 hadden Google (Alphabet) en Facebook bijvoorbeeld maar 4% van het online advertentieaanbod; in 2019 was dit al gegroeid tot 34%.

  1. Iedereen wil naar de cloud

“We hebben twee jaar groei meegemaakt in twee maanden”, aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft, naar aanleiding van de enorm toegenomen vraag als gevolg van de coronacrisis. Softwareplatforms zoals Amazons AWS en Microsoft Azure blijven terrein winnen.

  1. Innovatieve leiders in opkomende markten

Tot voor kort noemden we Alibaba nog ‘het Amazon van China’. Inmiddels zetten techreuzen zoals Baidu, Pinduoduo en Meiuan zelf de toon als ’s werelds innovatieve koplopers.

  1. We komen steeds dichter bij een middel tegen kanker

Het aantal doorbraken in gentherapie en nieuwe ontwikkelingen in Artificial Intelligence versnellen de ontwikkeling van medicijnen. Het nieuwe geneesmiddel tegen kanker zou weleens uit China kunnen komen. Dit land heeft de grootste populatie kankerpatiënten ter wereld en klinische tests zijn hier op grote schaal uit te voeren.

  1. De zorg komt bij je thuis

Sinds de coronacrisis is het verkrijgen van zorg thuis het nieuwe normaal. Telezorg en diagnostisering vanuit huis gaan de komende tien jaar een grote vlucht nemen.

  1. Content is king, maar streaming is het koninkrijk

Ongeveer een derde van alle TV-content wordt op dit moment gestreamd door bedrijven als Netflix, Disney+ en Amazon Prime. In 2030 zal dat waarschijnlijk rond de 80% zijn.

  1. Kunstmatige intelligentie (AI) kan een nieuwe techrevolutie ontketenen

Machine learning is een vorm van kunstmatige intelligentie waarbij computeralgoritmen zich in real time verbeteren door gegevens te verwerken. Op deze wijze werken de algoritmen van bijvoorbeeld Facebook, Netflix en Amazon.

  1. Zelfrijdende auto’s gaan de weg op

Ook een vorm van kunstmatige intelligentie en inmiddels al ontwikkeld door Google en Zoox, een start-up waar Amazon eerder dit jaar USD 1,3 miljard voor bood.

  1. ESG steeds belangrijker in portefeuilles

Maatschappelijk verantwoord beleggen is niet nieuw, maar in 2020 zien we dat veel asset managers hun portefeuilles echt op ESG baseren (environmental, social, governance). Bedrijven die gericht zijn op het milieu en diversiteit willen bevorderen zijn interessant voor consumenten die bewust leven en kiezen voor beleggingen met een ESG-karakter.

  1. De strijd tussen de VS en China heeft consequenties

Geopolitieke verschuivingen en handelsoverwegingen gaan hand in hand. De Verenigde Staten deden TikTok en WeChat al in de ban. Bedrijven als Alibaba en Baidu, nog steeds volledig Chinees, handhaven zich ook buiten de VS en kunnen nog steeds interessant zijn voor beleggers.

Verder lezen?

Dit is een beknopte weergave van het oorspronkelijk Engelstalige artikel. Lees hier het oorspronkelijke artikel (Engelstalig):

https://www.capitalgroup.com/advisor/insights/articles/10-themes-next-10-years.html