De Goudse Verzekeringen neemt een belang van 10% in MKB-platform Voordegroei. De verzekeraar het platform gebruiken om geld beschikbaar te stellen voor mkb-leningen. De Goudse Verzekeringen zal daarbij samen gaan werken met OHV Vermogensbeheer, dat een meerderheidsbelang in Voordegroei heeft. 

“Voor ondernemers die financiering zoeken, zijn wij nu een nog aantrekkelijkere partij geworden. We hebben het vermogen achter ons om financieringsaanvragen die aan onze criteria voldoen, direct te verstrekken. Daarnaast kunnen we nog scherper in de rente gaan zitten”, zegt Vera van Kesteren, managing partner bij Voordegroei.

Pieter de Frel, bestuurslid van De Goudse Verzekeringen: “Het is onze missie om ondernemers verder te helpen. Een lening kan een ondernemer in staat stellen te investeren en te groeien, wat niet alleen die ondernemer zelf maar ook de werkgelegenheid een mooie impuls kan geven. Daarnaast vormen de leningen voor ons een prima beleggingsvorm. Wij willen graag betrokken blijven bij de ontwikkelingen van Voordegroei en hebben daarom een belang genomen.”

De participatie van De Goudse in Voordegroei benadrukt volgens Erik Bakker, managing partner bij OHV Vermogensbeheer, het belang voor partijen als verzekeraars en pensioenfondsen om toegang tot deze markt te krijgen.