Op de negende editie van het Fund Seminar stonden de economen Paul Broholm (Insinger Gilissen) en Denise Molena (Morningstar) op het podium. Zij deelden met het publiek hun visie over de impact van de Midterm Elections (voor het Amerikaanse Congres) op de wereldeconomie. Aankomende dinsdag, 6 november, staat de politiek van de Verenigde Staten voor een belangrijke splitsing. Nemen de Democraten de macht in het parlement over of behouden de Republikeinen de meerderheid?

 Wat de uitslag wordt, weet niemand. Wat wel zeker is: de uitslag van de verkiezingen zal meteen op woensdag 7 november van invloed zijn op de wereldeconomie. Natuurlijk zullen de financiële markten meteen na het bekend worden van de verkiezingsuitslag in beweging komen. Ook op de langere termijn zal deze uitslag de wereldeconomie een bepaalde richting in duwen. De eventuele handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, en alle gevolgen van dien, zal bijvoorbeeld zeker effect hebben op de internationale handel.

Het team van Fund Seminar blijft vermogensbeheerders informeren over relevante ontwikkelingen in de wereldeconomie en in beleggingsstrategieën. Dat doen we onder meer via de Fund Seminar Sessions; unieke round tables van één dagdeel rond één specifiek thema met minimaal drie sprekers.

Ook over ‘Emerging Markets’ hebben we in het voorjaar van 2019 een Fund Seminar Session gepland. Belangstelling om deel te nemen als spreker of aan te schuiven als gast? Stuur een email.