Voor een belegger met meer dan 30 jaar ervaring zijn de voorbije zestien maanden zowel pijnlijk als ongelooflijk leerzaam geweest, aldus portfoliomanager Steve Watson van Capital Group. 

 1. Crises zijn onvermijdelijk
  “Niemand had de pandemie kunnen voorspellen, maar achteraf gezien blijkt het altijd goed om rekening te houden met een kans dat een hausse kan stoppen. Tegelijk toont de geschiedenis dat we ook steeds weer uit een crisis geraken.”
 2. Geschiedenis is geen exacte wetenschap
  “De geschiedenis herhaalt zich niet altijd op de manier die je zou verwachten. Al snel worden verkeerde parallellen getrokken, zoals ik ook deed tijdens de eerste maanden van de COVID-crisis.”
 3. Beleg in zowel groei als waarde
  “Ondanks mijn voorkeur voorwaardebeleggen blijf ik sterk geloven in de veerkracht van de techsector. Het instapmoment is wel heel belangrijk. Veel van mijn beleggingen in de techsector zijn langetermijnbeleggingen die ik deed voordat de markt het potentieel erkende.” 
 4. Dividenden spelen onverminderd een belangrijke rol
  “Het huidige, niet eerder vertoonde monetaire beleid, gekoppeld aan de voorkeur van de markt voor snelgroeiendedisruptors heeft heel wat historische normen overboord gegooid. Toch blijft het dividend als transfer van waarde belangrijk voor beleggers.” 
 5. Koperprijs stemt positief
  “Zoals bekend heeft de prijs van koper de bijzondere eigenschap om het pad van de wereldeconomie te voorspellen. Eind maart vorig jaar bereikte de koperprijs het laagste punt. Nu vertelt de koperprijs ons dat de economie zich sterk aan het herstellen is en dat waarschijnlijk verder blijft doen.”

Lees het volledige artikel: 

https://www.iexprofs.nl/Nieuws/725095/Capital-Group/Geleerd-van-Covid-19.aspx?utm_source=intern&utm_campaign=main3_home