Morningstar, een toonaangevende onafhankelijke leverancier van informatie en onderzoek aan beleggers, heeft gisteravond de winnaars bekendgemaakt van de Morningstar Awards Nederland 2018.

De Morningstar Awards zijn ontwikkeld om beleggers te helpen met het identificeren van beleggingsfondsen en fondshuizen die in hun categorie in 2017 en in de jaren daarvoor de meeste waarde hebben toegevoegd. Morningstar selecteert de winnaars in eerste instantie met een kwantitatieve berekeningsmethode die beleggingsfondsen rangschikt op hun voor risico gecorrigeerde rendement over één, drie en vijf jaar. Daarbij telt het rendement over 2017 het zwaarst en wordt neerwaarts risico meer ‘bestraft’ dan opwaartse volatiliteit.

“Alle winnaars hebben een sterk rendement over één, drie en vijf jaar laten zien na correctie voor risico”, zegt Jeffrey Schumacher, Associate Director, Manager Research voor Morningstar Benelux. “Deze beleggingsfondsen hebben aangetoond dat ze in staat zijn om sterke rendementen te behalen over de lange termijn zonder onnodig risico. We geloven in een lange termijn beleggingsvisie. Die helpt beleggers om hun financiële doelen te bereiken.”

De winnaars van de Morningstar Awards Nederland 2018 zijn:

Fonds Categorie Award

Fondshuis Award

Kijk voor meer informatie over de Morningstar Awards en de methodologie op www.morningstar.nl en op http://awards.morningstar.com.