Online broker DEGIRO introduceert vanaf maart 2020 een nieuw abonnement waarmee klanten vanaf € 2,50 per maand in Amerikaanse aandelen kunnen beleggen. Met het nieuwe abonnement wil DEGIRO inspelen op de behoefte aan transparantie.

DEGIRO neemt de abonnementen van Spotify en Netflix als voorbeeld, waarbij een vast maandelijks bedrag wordt betaald voor onbeperkt gebruik. Het volledig transparante en all-inclusive-aspect maakt dat de gebruiker precies weet waar hij aan toe is. Vanaf maart 2020 biedt DEGIRO dit model ook aan voor beleggen. In eerste instantie is het abonnement alleen van toepassing op Amerikaanse aandelen.

Esmond Berkhout, CEO van DEGIRO: “Met dit abonnement willen wij de transparantie en het gebruiksgemak verhogen. Afhankelijk van het succes en de feedback van onze klanten, kunnen we in de toekomst deze dienst uitbreiden.”

De volgende voorwaarden zullen van toepassing zijn voor deze dienst:

  • De abonnementskosten bedragen €2,50 per maand.
  • Abonnees betalen geen transactiekosten voor de aan- of verkoop van US aandelen met een waarde van minimaal $5 per aandeel.
  • Gratis real-time koersinformatie voor Amerikaanse aandelen.
  • Abonnees betalen geen connectiviteitskosten.

Klanten die geen gebruik willen maken van het nieuwe model kunnen blijven beleggen in Amerikaanse aandelen voor het lage tarief van €0,50 + $0,004 per aandeel.