Xtrackers, verzameling van passieve instrumenten van DWS, introduceert nu een duurzame ETF voor wereldwijde staatsobligaties. Deze ETF is gebaseerd op het ESG-beoordelingskader van FTSE Russell op basis van 41 indicatoren. De Xtrackers ESG Global Government Bond ETF staat genoteerd aan Deutsche Börse én de London Stock Exchange. 

Deze ETF van DWS volgt de FTSE ESG Select World Government Bond Index die een strikte ESG beoordeling heeft en landen van een sterke ‘sustainable rating’ een hogere weging geeft dan landen met een lagere ESG-prestatie. Hierbij is ook voor zowel milieu (energie, grondstoffen), sociale prestaties (gezondheid, maatschappelijk welzijn) en bestuurscultuur (corruptie, politieke stabiliteit, rechtspraak en kwaliteit van regelgeving). 

De index sluit actief landen uit met de laagste ESG-score en dat geldt ook voor landen die niet als ‘vrij’ worden beoordeeld. De ETF biedt uitstekende ESG weging in combinatie met een aantrekkelijk rendement in een ‘risico gebalanceerd’ landschap van staatsobligaties. DWS biedt in het segment meerdere oplossingen, ook GBP en US dollar.