Eli Leenaars wordt per 1 juni 2021 de Group Chief Operating Officer en lid van het Authorized Management Committee van Quintet. Zijn benoeming is goedgekeurd door de betreffende toezichthouders, waaronder de Europese Centrale Bank en de Luxemburgse financiële toezichthouder Commission de Surveillance du Secteur Financier.

Als lid van de raad van bestuur van de private bank wordt Leenaars verantwoordelijk voor onder meer bedrijfsvoering, IT, communicatie, marketing en vastgoed – ter ondersteuning van de langetermijngroei van Quintet als een wendbare, op advies gefocuste onderneming.

De meest recente positie van Leenaars was Group Managing Director en Vice-Chairman Global Wealth Management bij UBS. Hij versterkt Quintet met meer dan 30 jaar ervaring in de internationale financiële dienstverlening op verschillende gebieden, zoals private banking, institutional, corporate en retail banking, investment banking en vermogensbeheer, met nadruk op het gebruik van technologie. Hij wordt de opvolger van Colin Price, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de opzet en implementatie van de groeistrategie van Quintet door de merknaam verder te ontwikkelen en het partnerschapsmodel in te voeren.

Leenaars heeft de Nederlandse nationaliteit en was bijna 25 jaar  in dienst van ING Group, waar hij lid was van de raad van bestuur van ING Group, ING Bank en ING Insurance. In deze hoedanigheid was hij CEO van ING Retail & Private Banking en CEO van ING Direct.

Leenaars is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nederland en behaalde zijn master in de rechten aan het European University Institute in Italië. Hij is bestuurder van verschillende branche- en non-profitorganisaties.

Bron:
https://www.banken.nl/nieuws/22856/eli-leenaars-benoemd-tot-group-coo-bij-quintet-private-bank