Wat zijn de uitdagingen rond KYC en CDD? In zijn presentatie op Emerce Financials gaat Wiebe Brouwer van OHV Vermogensbeheer in op de uitdagingen rond KYC en CDD. Hij besteedt aandacht aan de toenemende druk vanuit de toezichthouders, proportionaliteit en de mogelijkheden en uitdagingen van geautomatiseerde oplossingen voor vermogensbeheerders.

Technologische veranderingen raken ook het vermogensbeheer. Millennials hebben een steeds hogere verwachting van ‘wealth managers’ en willen steeds meer regie en controle op hun vermogen. Kendu, de naam van de nieuwe corporate startup van ABN AMRO, heeft als doel om vermogensbeheer toegankelijk te maken voor iedereen.

En hoe staat het eigenlijk met de impact van neobanks? Waar zijn de challenger banks wel en waar (nog?) niet succesvol? Reg van Steen, expert in de financiële markten, laat tijdens zijn sessie de daadwerkelijke impact van neobanks – zoals Revolut, Monzo, N26, Alipay en Nubank en in Nederland Knab en Bunq – zien.

Hij baseert zich hierbij op de resultaten ons internationaal onderzoek ‘From bricks to clicks: the impact of neobanks so far’ dat is uitgevoerd in 10 landen en op 3 continenten. Op basis van de penetratie, share of wallet en het imago van neobanks toont hij aan waar deze challenger banks wel en waar ze (nog?) niet succesvol zijn.

Bekijk het programma op: https://emerce.nl/event/financials/programma/