Fidelity International heeft de lancering van de Sustainable Family of Funds aangekondigd. Met dit nieuwe fondsenaanbod wordt er in verschillende beleggingsklassen belegd, met een duidelijke focus op ESG.

De Sustainable Family of Funds biedt best-in-class fondsen en duurzame thematische fondsen. De best-in class selecteren bedrijven met hoge ESG-prestaties. De duurzame thematische fondsen gebruiken een beleggingsstrategie die helpt de uitdagingen op het vlak van duurzaamheid aan te pakken.

De ‘duurzame familie’ bestaat uit vijf producten. Twee duurzame thematische fondsen, waarvan er één focust op CO2-reductie en één op water en afval, en drie best-in-class aandelen- en obligatiefondsen.

Jenn-Hui Tan, Global Head of Stewardship en Sustainable Investing bij Fidelity International: “Als verantwoordelijke beleggers denken we dat door te beleggen in bedrijven die met een hoge mate van duurzaamheid opereren, we het beleggingsrendement voor onze klanten kunnen beschermen en verbeteren. ESG is al lang geïntegreerd in ons beleggingsproces en de Sustainable Family is een volgende stap in onze evoluerende benadering van duurzaam beleggen om aan de groeiende vraag van onze klanten over de hele wereld te voldoen.”