Klanten profiteren door de krachtenbundeling van een versnelling in innovatie

Amsterdam, 29 november 2019 – B2B Fintech provider Blanco, actief binnen de Benelux, ontwikkelaar van innovatieve KYC oplossingen en een bancair technologieplatform voor vermogensbeheerders, bundelt haar krachten met AIRS, de marktleider in Nederland op het gebied van portfoliomanagement, (schaduw) effectenadministratie en rapportages voor vermogensbeheerders en hun cliënten.

Blanco startte in 2015 en ontwikkelt op basis van nieuwe technologie een KYC en bancair platform voor vermogensbeheerders en andere financiële instellingen. AIRS is in 2003 opgericht en is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van portfoliomanagement en rapportages voor vermogensbeheerders en hun cliënten. Door de combinatie van deze twee specialismes zijn Blanco en AIRS samen in staat om een nog betere dienstverlening aan hun klanten te bieden.

Door middel van de overname bedient de nieuwe combinatie meer dan 100 vermogensbeheerders, banken, brokers en bewaarinstellingen binnen de Benelux. CEO van Blanco Joost Walgemoed voegt daaraan toe: “Door samen te gaan met AIRS biedt de nieuwe combinatie haar klanten nog meer continuïteit plus extra garantie op meer innovatie. De functionaliteit van het AIRS platform zal aan het Blanco platform worden toegevoegd.”

Theo Nout, oprichter van AIRS: “Met AIRS waren we al marktleider op het gebied van portfoliomanagement en rapportages in Nederland. Door de samensmelting met Blanco kunnen onze klanten profiteren van allernieuwste technologie en profiteren de huidige klanten van Blanco van de expertise van AIRS op het gebied van rapportages en effectenadministratie. AIRS en Blanco streven naar één platform voor de toekomst; de komende tijd zullen de portfolio management functionaliteiten van AIRS op het Blanco platform worden overgenomen. Maar tot het zover is kunnen de (huidige) klanten vertrouwen op de dienstverlening en het platform zoals zij gewend zijn. Voor klanten ben en blijf ik het aanspreekpunt voor deze dienstverlening”.

Met de overname gaat Blanco als scale-up een nieuwe groeifase in, wat heeft geleid tot een versterking van de directie. Theo Nout treedt toe als COO en wordt als zodanig verantwoordelijk voor de complete effectenoperatie en commercieel verantwoordelijk voor de module portfolio management op het Blanco platform. Bastiaan de Ruiter zal Dennis Overbeeke als CTO in de directie opvolgen. Bastiaan heeft informatica in Delft gestudeerd, ruim 5 jaar lang gewerkt als strategie consultant bij de IT-praktijk van McKinsey en bekleedde de afgelopen 11 jaar diverse directieposities binnen de Volksbank, met risk en strategie als voornaamste aandachtsgebied. Compliance is momenteel misschien wel het belangrijkste aandachtsgebied binnen financiële instellingen en is samen met het onderwerp privacy binnen de dienstverlening van Blanco cruciaal. Daarom treedt Manouk Fles, die al vanaf de start van Blanco betrokken is bij de organisatie, als Chief Legal & Compliance Officer toe tot de directie. Bernadette Wijnings en Joost Walgemoed, de oprichters van Blanco, blijven vanzelfsprekend CFO en CEO van Blanco.

 

Over Blanco:

Fintech B2B provider Blanco is eind 2015 opgericht in Amsterdam en ontwikkelt speciaal voor vermogensbeheerders technologie die het complete vermogensbeheer-traject automatiseert. Daarnaast ontwikkelt Blanco voor financiële instellingen in de brede zin technologie die complexe KYC-processen veel eenvoudiger maakt. Het team van Blanco gelooft namelijk niet in tech alleen, maar in de symbiose van mens en machine: de beste serviceverlening ontstaat door de efficiëntie en kostenbesparing die automatisering biedt, te combineren met het vertrouwen en de empathie die de menselijke factor inbrengt. Blanco zorgt er voor dat gereguleerde ondernemingen in het algemeen, en vermogensbeheerders specifiek zich weer volledig bezig kunnen houden met waar het uiteindelijk allemaal om draait: hun klanten. Blanco won in 2018 de NRC Live Fintech Impact Award en is door Sprout uitgeroepen tot Sprout Challenger50 2019. Onder andere KBC Venture Fund, Vota Ventures en Dutch Founders Fund participeren in de ‘startup-turning-scaleup’. Zie voor meer informatie www.useblanco.com.