In Europa en EMEA lopen family offices voor op hun wereldwijde tegenhangers op het gebied van beleggen in milieu, maatschappij en goed bestuur ESG, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Goldman Sachs.  

Uit een analyse van Goldman Sachs blijkt dat de EMEA-regio het meest gefocust is op groen beleggen, waarbij 80% van de regionale respondenten zegt ‘extreem gefocust te zijn op het implementeren van ESG-principes’.  

Wat ESG-beleggen betreft, is de EMEA-regio het meest gefocust op groen beleggen, met 80 procent van de regionale respondenten die zeggen dat ze “extreem gefocust zijn op het implementeren van ESG-principes” en de regio rapporteert het laagste totaal (32 procent) van family offices die nog niet zijn begonnen met het implementeren van ESG-strategieën in hun portefeuilles.  

Maar nu bitcoin en cryptocurrency’s steeds populairder worden, zijn beleggers, vooral degenen die ESG-overwegingen scherper in het vizier hebben gekregen, steeds kritischer over de milieu-impact van bitcoin mining. 

Wereldwijd gaf 50 procent aan in de toekomst geïnteresseerd te zijn in het beleggen in cryptocurrency, maar in de EMEA-regio zei 57 procent van de respondenten niet te beleggen in digitale valuta en in geen enkele vorm van cryptocurrency geïnteresseerd te zijn, waarbij als meest genoemde reden (48 procent) werd genoemd dat ze op dit moment niet geloven dat cryptocurrency van blijvende waarde is. Slechts 8 procent van de EMEA-respondenten zegt momenteel te beleggen in cryptocurrency.  

“Buiten cryptocurrencies verwachten we te zien dat family offices de evolutie en potentiële use cases voor andere digitale activa en blockchaintechnologie in bredere zin in de gaten houden voor toekomstige investeringsmogelijkheden,” schreven de Goldman Sachs-analisten.  

Voor wie op zoek is naar investeringen, zijn family offices vaak aantrekkelijk omdat ze een lange investeringshorizon hebben; hun kapitaal heeft de neiging flexibel te zijn en kan worden geïnvesteerd in verschillende activaklassen, strategieën en geografieën; en het besluitvormingsproces is vaak uniek en valt binnen een slanke organisatiestructuur.  

Private equity, vastgoed, particulier krediet 

Volgens het onderzoek van Goldman Sachs, waaraan 150 family offices over de hele wereld hebben deelgenomen, hebben portefeuilles gemiddeld een gecombineerde allocatie van 45 procent aan private equity, vastgoed, particulier krediet en hedgefondsen. Omgekeerd alloceren family offices gemiddeld 19 procent van hun portefeuilles aan cash en vastrentende waarden.  

Bijna 100 procent van de respondenten investeert in private equity, en de analisten schreven dat ze een focus zien op opkomende en disruptieve trends, waaronder biotech, voedseltechnologie en energietransitie.  

Lees het volledige artikel:

//www.arabianbusiness.com/wealth-management/466654-family-offices-in-emea-region-focus-on-esg-investing-shy-away-from-cryptocurrency