Dit is de conclusie van de 5de editie van het Alpha Female report van Citywire. In hun jaarlijkse onderzoek brengt het Britse platform in beeld in welke mate assetmanagers erin slagen meer vrouwen op te nemen in hun beleggingsteam.

Van de ruim 16.000 fondsmanagers in de database van Citywire is op dit moment 11% vrouw. Van de ruim 25.000 beleggingsfondsen in de database is er bij 15% van deze fondsen een of meer vrouwen betrokken bij het beheer van het vermogen.

“Als het huidige tempo van vooruitgang aanhoudt, wordt de gendergelijkheid in het portfoliobeheer pas in 2215 bereikt,” zo opent het rapport. Tegenover deze ontwikkeling staat het feit dat steeds meer onderzoeken uitwijzen dat een divers team een positieve invloed heeft op de performance van het beleggingsfonds.

Klanten vragen om meer diversiteit

Dergelijke onderzoeksresultaten bereiken ook de klanten van fondshuizen. Zowel zij, als de samenleving als geheel, voeren de druk op asset managers op om meer diversiteit aan te brengen in de samenstelling van hun beheerdersteam, stelt Citywire.

Vrouwelijk talent vasthouden

Een andere conclusie uit het onderzoek van Citywire is dat het stimuleren van genderdiversiteit verder gaat dan het aantrekken van vrouwelijk fondsmanagers. Daar waar het in de praktijk vaak mis gaat is het vasthouden van vrouwelijk talent.

 

Bron:

https://www.iexprofs.nl/Feature/506883/bankensector/Geen-rechte-weg-naar-gendergelijkheid-op-de-werkvloer.aspx?utm_source=intern&utm_campaign=main1_home