Consumenten kunnen nu een beleggingsrekening openen bij Marcus Invest met een minimum van USD 1.000 tegen een jaarlijkse vergoeding van 0,35%. Robo-advisor Marcus Invest is het nieuwe, digitale vermogensbeheerplatform dat geautomatiseerd  het vermogen van particulieren verdeelt over portefeuilles die bestaan uit ETF-fondsen voor aandelen en obligaties, aldus CNN.

Marcus Invest is het nieuwe digitale initiatief van Goldman Sachs dat dal eerder in 2016 Marcus lanceerde, de service voor retailbanking. Met Marcus Invest wil Goldman Sachs een nieuwe en jongere doelgroep bedienen.

Marcus Invest biedt individuele en gezamenlijke beleggingsrekeningen, evenals drie soorten individuele pensioenrekeningen, aldus de bank. Evenals andere robo-adviseurs zal de bank de risicotolerantie en de beleggingshorizon van een klant bekijken en een conservatieve, gematigde of groeiportefeuille aanbevelen.

Klanten kunnen hun beleggingen aanpassen door een keuze te maken uit een van de drie beleggingsstrategieën, waaronder een strategie die de marktbenchmark volgt en tegelijkertijd duurzame bedrijfspraktijken ondersteunt.

Bron:
https://edition.cnn.com/2021/02/16/investing/goldman-sachs-marcus-invest/index.html