NN Investment Partners (NNIP), de vermogensbeheertak van de Nederlandse verzekeraar NN Group komt in handen van Goldman Sachs Asset Management, onderdeel van de gelijknamige Amerikaanse zakenbank.

Goldman Sachs betaalt €1,7 mrd voor NN Investment Partners. De transactie moet in de eerste helft van 2022 worden afgerond, zo meldde de Amerikaanse zakenbank donderdag in een persbericht. De mededingingsautoriteiten moeten nog wel akkoord gaan.

Vorige maand meldde de Duitse zakenkrant Handelsblatt al dat vermogensbeheerder Goldman Sachs Asset Management en zijn Duitse branchegenoot DWS een bod hadden uitgebracht op NN Investment Partners.

Andere geïnteresseerde partijen als de Zwitserse bank UBS, de Amerikaanse verzekeraar Prudential Financial en de Amerikaanse vermogensbeheerder Nuveen waren toen al niet meer in de race voor een overname, aldus Handelsblatt.

Kenners waardeerden de in Den Haag gevestigde vermogensbeheerder op zo’n €1,5 mrd. De exacte prijs is nu dus nog iets hoger uitgevallen.

Polisgelden
Ongeveer twee derde van het beheerde vermogen van het bedrijf bestaat uit polisgelden van moederbedrijf NN Group. Het resterende deel wordt beheerd voor externe beleggers.

In april gaf NN Group aan dat zijn vermogensbeheertak, dat een vermogen van €300 mrd onder beheer heeft, in de etalage stond. Een verkoop, fusie of joint venture: alles was mogelijk. Vorig jaar kwam het bedrijf onder druk te staan, nadat het activistische hedgefonds Elliott Management erop aandrong om het rendement te verbeteren en de activiteiten te stroomlijnen.

Lees het volledige artikel:
https://fd.nl/ondernemen/1408445/goldman-sachs-koopt-haagse-nn-investment-partners-voor-1-6-mrd-jsh1cadXMyTY