Hoort cryptocurrency wel of niet thuis in de beleggingsportefeuille? Over die beladen vraag organiseerde Financial Investigator onlangs een paneldiscussie.  

De drie panelleden hadden er geheel hun eigen mening over: 

Bert Slagter, oprichter van Procurios en het onafhankelijk journalistiek platform LekkerCryptisch.nl, en auteur van het boek ‘Ons geld is stuk. En waarom Bitcoin de oplossing is’:  

“Je zou bitcoin kunnen zien als een asymmetrische investering. Je kunt vele malen meer dan je inleg verdienen, terwijl het verlies beperkt is tot de inleg zelf. Maar de discussie of je 1, 3, 5 of 10% van je beleggingsportefeuille in bitcoin moet steken, is zeker een relevante. Laat ik hierover zeggen dat nul procent mij in ieder geval het verkeerde getal lijkt.’  

Martijn Rozemuller, Managing Director & Head of Europe bij VanEck Europe:  

“Ons advies aan beleggers is om 3 tot 5% te alloceren naar cryptocurrencies. Of om te alloceren naar een ETF in cryptocurrencies om zo voor de noodzakelijke spreiding te zorgen.” 

Ralph Wessels: hoofd belegginsstrategie van ABN Amro: “Vanuit een risico-optiek is bitcoin voor heel veel beleggers puur speculatief en daarmee oninteressant.” 

Maar de discussie ging nog veel verder dan alleen bitcoin, en toen werd het pas echt interessant. Lees het hier.