India is al jaren de grote belofte van beleggers. Helaas komt dat er nog niet helemaal uit. Volgens Ian Smith en Paul Birchenough, beiden portfoliomanager Azië en emerging markets equity bij Newton IM, komt daar verandering in.  

Landelijk belastingsysteem  

Zo heeft India recent een landelijk belastingsysteem (GST) geïntroduceerd, dat de binnenlandse handel makkelijker maakt. Het dwingt bedrijven zich aan de regels te houden. Belangrijk is dat het de enorme inefficiënties aanpakt bij het vervoer van goederen door India. Voorheen was het niet ongebruikelijk dat voertuigen meerdere dagen langs de vele provinciegrenzen werden geparkeerd, terwijl vracht van de ene btw-jurisdictie naar de andere ging. India was alles behalve een vrije handelszone. 

In 2016 implementeerde India nieuwe faillissementsregels. De zogenoemde Bankruptcy Code helpt schuldeisers eenvoudiger kapitaal terug te vorderen. De wet heeft het kredietklimaat in India flink verbeterd.  

Groei huizenmarkt 

De invoering van de Vastgoedwet (RERA) in 2016 is ook een hele verbetering. Het vereist hogere normen van projectontwikkelaars, wat op zijn beurt voor duidelijkere garanties voor huizenkopers zorgt, dus tot een snellere ontwikkeling van projecten leidt. Aan kopers geen gebrek. “De betaalbaarheid van woningen in India op basis van prijs-inkomen is beter dan deze ooit is geweest.” 

Lees het volledige artikel: 

https://www.iexprofs.nl/Nieuws/723964/Newton-IM/India-klaar-voor-China-achtige-groei-Nu-echt.aspx?utm_source=intern&utm_campaign=main2_home